pano-vervolg-meedoen-aanmelden

Aanmelden

Is je interesse gewekt? Heb je zin om keenschool een keer te bezoeken? Bezoek dan één van onze open dagen die regelmatig worden gehouden. Op de open dag kan je praten met leerkrachten en leerlingen, een activiteit meedoen en al je vragen spuien. Maar het belangrijkste is dat je een beetje gevoel krijgt bij de mensen van de school, en wat hen allemaal bezig houdt. Aanmelden voor een open dag kan hier.

Aanmeldproces

Smaakt de open dag naar meer? Ons aanmeldproces bestaat uit 3 stappen.

  1. Meeloopdagen:
    Eerst spreken we één of een paar meeloopdagen af waarin de geïnteresseerde leerling de school bezoekt en meedoet met het programma. Ook wordt hij die dag(en) begeleid door één van de mentoren. Bij kleine kinderen is het allemaal wat minder formeel en kunnen ouders, indien noodzakelijk, ook er bij blijven. Als de meeloopdagen bevallen gaan we naar stap 2, het intakegesprek.

  2. Intakegesprek:
    Dit gesprek wordt gevoerd met de leerling, liefst beide ouders, eventueel aangevuld met andere mensen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het gesprek. Dit kan een familielid zijn met een speciale band met het kind, of een gezinscoach, of een belangrijke sporttrainer. De bedoeling van het gesprek is om een zo volledig mogelijk beeld van leerling te krijgen zodat we zo goed mogelijk als school kunnen inspelen op de persoonlijke doelen en omstandigheden. Gedurende het gesprek merken we ook vanzelf of wij als volwassenen rond het kind (school en ouders) elkaar begrijpen. Dit is van belang omdat bij keenschool deze kring minimaal 3 keer per jaar samenkomt om de voortgang te bespreken en bij te sturen waar nodig. We moeten dus goed met elkaar samenwerken. Wanneer we allemaal het idee hebben dat de leerling op de goede plek is bij keenschool en wij (school en ouders) haar gezamenlijk goed kunnen ondersteunen dan kan de leerling ingeschreven worden.

  3. Inschrijving:
    Het inschrijfformulier wordt ingevuld ingeleverd en het schoolgeld wordt betaald. In overleg wordt bepaald wat het meest geschikte moment is om in te stromen. Meestal kan dit heel snel.