Inspirerende voorbeelden

Soms zijn er mensen die op jonge leeftijd al uitzonderlijke dingen doen. Bij Keenschool geloven we dat dit geen uitzonderingen hoeven te zijn. Wanneer we jongeren ondersteunen en de jongeren zelf bereid zijn om het risico te nemen én het harde werk te doen, dan kunnen dromen worden gerealiseerd, ook al ben je nog scholier. Op Keenschool kan een leerling extra ruimte krijgen om naast een dergelijk druk bestaan, ook een diploma te halen. Zo kan er gespreid over meerdere jaren examen worden gedaan en is het (onder voorwaarden) mogelijk minder dagen op school te zijn.

Noa Wildschut

Noa Wildschut (2001) is al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’. Inmiddels heeft Noa na het behalen van haar eindexamen in de zomer van 2018 al meerdere keren als solist in de Grote Zaal van het Concertgebouw gestaan.

Door de jaren heen heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd. Zo is ze veelgevraagd voor festivals, recitals en optredens met orkest in binnen- en buitenland. Noa speelde samen met inspirerende musici als Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen, Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist Yoram Ish-Hurwitz.

In april 2015 had Noa een solistisch optreden samen met Anne-Sophie Mutter met Bach’s dubbelconcert (3e deel) tijdens de Deutsche Grammophon ‘Yellow Lounge’ serie in Berlijn, welke zowel op CD en DVD is uitgegeven. Zie de video hier.

Tijdens het Festival de Música Clássica de João Pessoa 2015 in Brazilië was Noa een speciale (jonge) gast en soliste. Naast optredens met orkest, een recital en kamermuziekoptredens gaf Noa masterclasses aan de lokale vioolspelende jeugd en bezocht zij een speciale muziekschool in de sloppenwijken van João Pessoa. De herinnering aan dit bezoek heeft een speciale plek in haar hart. Het spelen voor en met de kinderen van deze school heeft het besef wakker gemaakt hoe mooi en belangrijk muziek kan zijn in het leven en inspireert Noa om iets te kunnen betekenen voor mensen met haar viool en muziek. Op TEDxAmsterdam 2016 sprak Noa over het belang van muziekonderwijs en haar droom om iets te kunnen betekenen met haar viool, speciaal voor kinderen. Zie de video hier.

Op Keenschool hebben we Noa een deel van de week ondersteund op weg naar een havo-eindexamen. In de zomer van 2018 had Noa een volledig diploma op zak. Keenschool heeft haar de mogelijkheid geboden om al tijdens haar schooltijd veel tijd te spenderen aan de uitdagingen die ze tegenkwam met haar viool. Daarmee leverde ze al op jonge leeftijd een prachtige bijdrage aan de wereld en dat doet ze nog steeds!