pano-vervolg-college

Keencollege

Keencollege (15-18 jaar) is voor die leerlingen die een einddoel voor ogen hebben. We streven er naar jouw portfolio zo compleet mogelijk te krijgen: een reflectie van wat jij in je jaren op keenschool gedaan en bereikt hebt. Dit kan voldoende zijn om je toegang te verschaffen voor je vervolgstap na school. Velen kiezen er echter voor om een eindexamen te halen, maar er stromen ook leerlingen door op basis van wat ze al bereikt hebben.

Tijdens je jaren (vaak zijn dit er twee) in keencollege ben je gemotiveerd en gefocust. Je doel is helder, je zult er alleen nog hard voor moeten werken om het te bereiken! Wat je in ieder geval nodig hebt is zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Je wordt daarbij ondersteund door een team van gedreven docenten en mentoren. Meestal bieden we de leerstof gecomprimeerd aan.

In keencollege zijn de leerlingen gemotiveerd om hard te werken voor hun einddoel. Ze worden flink ondersteund en uitgedaagd om er echt voor te gaan. Ook hier heeft de mentor nog steeds een sleutelrol, zeker op de momenten dat het even tegenzit of je kwijt bent waar je het ook al weer voor doet. Maar ook je klasgenoten spelen een belangrijke rol: zij gaan immers ook voor hun einddoel en samen optrekken hierin is enorm stimulerend. Meestal spenderen leerlingen twee jaar in keencollege. In haar driejarig bestaan zijn inmiddels 3 leerlingen uitgestroomd met een volledig diploma en één leerling met een flink aantal deelcertificaten.

Keencollege werkt nauw samen met het Cabral Instituut in Amsterdam. www.cabralinstituut.nl. Marijke Voerman weet van de hoed en de rand als het op knallen voor je eindexamen aankomt.